Skip Navigation

OM BABUSHKA DUKKEN

 

 Alle dukker er ægte hånd malet og hånd lakeret af bedste kvalitet, af Russiske kunstnere. 

En Babushka dukke en en russisk dukke af håndmalet træ med en række mindre dukker inden i. Dukken er det russiske symbol på moderskab, frodighed og frugtbarhed og den mest anvendte gave både til voksne og børn, til fødselsdage og brylluper, som barselsgave og housewarminggave.

Måden at producere dukken på er grundlæggende den samme som for over 100 år siden. Derved bevares det unikke og håndlavede særpræg.

 

Historie

Den Russisk dukke, eller matryoshka, som det siges på russisk er sandsynligvis den mest populære russisk nationale souvenir. på alle store udstillinger, messer, festivaler, der er afholdt i forskellige lande i verden, er dukkerne blevet fascinerende udstillingsgenstande.Faktisk er træ dukken er omkring hundrede år.

Selvom dukken (matryoshka) er berømt over hele verden, er det svært at finde bøger om dette emne. Kig på websteder dedikeret til russisk souvenirs og du vil se, at alle historier om dukkerne er ganske selvmodsigende. Forhåbentlig bringer denne historie en forståelse for dukkens rødder og historie.

1. Begyndelsen for den russiske matryoshka

Den første russiske dukke (matryoshka) blev født i 1890 i galleriet "børns uddannelse" som er beliggende i Abramtsevo. Ejeren af Abramtsevo blev Sava Mamontov -industrimand og en stor kunstner.

Den første russiske dukke!

Slutningen af det 19 århundrede i Rusland var en tid med stor økonomisk og kulturel udvikling. Mamontov var et af de første kunstnere der var besat af tanken om oprettelsen af en ny russisk stil. Mange berømte russiske kunstnere arbejdede sammen med folk og håndværkere i galleriet Mamontov.

7-styk matryoshka "Fukuruma", Japan.

En gang, på et traditionelt lørdags møde medbragte nogen en sjov japansk figur, en figur af en gammel mand, Fukuruma. Dukken bestod af 7 figurer. Der var en legende, at den første dukke af en sådan type blev til på øen Honshu, hvor den blev lavet af en ukendt russisk munk. Denne type stablet legetøj var kendt før -russisk snedkere drejede træ påske æg og æbler.

2. Hvorfor kaldes det II Matryoshka

Russiske træ dukker blev kaldt matryoshka. Blandt russiske bønder var navnet Matryona eller Matriosha et meget populær kvindelige navn. Forskere siger dette navn har en latinsk rod "mater" og betyder "Moder". Dette navn var forbundet med billedet af en mor til en stor bonde familie der levede sundt. Siden blev det et symbolsk navn, benyttet specielt til malede træfigurer lavet på en sådan måde, at de kunne skilles og afsløre mindre dukker.